четвер, 3 жовтня 2013 р.

Акція "Бузок Перемоги"

Навесні 1945 року у випаленій війною Європі ще не встигли дати паростки квіти. Важко їм було пробиватись скрізь землю, перериту траншеями, окопами, бліндажами, засипану уламками бомб, снарядів і мін. Але, водночас, буйно квітнув бузок. Він радував своєю красою погляди солдат, які сумували по миру та тиші, пом'якшував біль утрати, закликав до життя та любові. Букетами бузку люди зустрічали своїх визволителів. Тому бузок був і залишається одним із символів Великої Перемоги.
2 жовтня об 11 годині в ЗОШ № 11 педагогами та учнями школи висаджено 45 паростків бузку в рамках акції "Бузок Перемоги", щоб 9 травня 2015 року забуяла квітом бузкова алея на честь 70-річчя Великої Перемоги. Акція має на меті увічнити пам'ять воїнів, які загинули в боях 1941-1945 років, а також виявити повагу та вдячність ветеранам Великої Вітчизняної війни за їх подвиг у боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками.
Учасників акції привітали: директор школи Волкова О.І., полковник запасу, представник міської ради ветеранів Таран І.Ф., методист управління освіти Малишко Є.Г., заступник директора школи з виховної роботи Чорна В.В.
Усі учасники акції запрошують учнів усіх закладів освіти міста приєднатись до неї і посадити бузок біля пам'ятних місць нашого міста.
Учасників акції привітали: директор школи Волокова О.І., 
полоковник запасу, представник міської ради ветеранів Таран І.Ф.,
 методист управління освіти Малишко Є.Г., 
заступник директора школи з виховної роботи Чорна В.В
На кожному саджанці учасники
акції закріпили "Георгіївську стрічку"
Тато прийшов на допомогу
Усі учасники акції запрошують учнів усіх закладів освіти міста приєднатись до неї і посадити бузок на пам'ятних місцях нашого міста. (Біля братських могил, на місцях бойових дій, а може і в парках насадити бузкові алеї) 

Громадські організації багатьох країн підтримали і вже декілька років поспіль проводять патріотичну акцію "Бузок Перемоги". У нашому місті першими цю акцію підтримали учні, вчителі, батьки ЗОШ № 11.


Немає коментарів:

Дописати коментар