понеділок, 22 липня 2013 р.

Трудова акція "Нашу турботу - пам'ятним місцям рідного міста"

Наше місто розташоване на території Великого Лугу. Поруч з містом знаходиться село Ільїнка, бувша зимівка козацького отамана І.Сірка, ще донедавна мала назву - село Грушівка. У 1995 році громадою міста було встановлено та відкрито памятний знак на честь цієї легендарної особистості.
Те, що наше місто має таку історію, дає нам можливість формувати у дітей кращі якості та риси характеру запорізьких козаків і педагоги міста роблять це через міську патріотично-спортивну програму "Козацькими стежками" (далі - Програма). З 2000 року до заліку підсумків участі в Програмі було включено (за рішенням координаційної ради гри "Козацькими стежками") підсумки учасні в трудовій акції "Нашу турботу - памятним місцям рідного міста". В рамках цієї акції члени дитячих шкільних організцій опікуються памятниками, памятними знаками, Братськими могилами. Безпосередньо, до заліку Програми включено шефство над пам'ятним знаком легендарному козацькому отаманові Івану Сірку. Після фіналу міської патріотично-спортивнох гри "Козацькими стежками" складається графік чергування біля цього знаку. Братства козацьких куренів, які посіли призові місця, мають можливість вибрати першими зручний для них термін прибирання та упорядкування території біля знаку.
В окремих козацьких куренях (школах) стало традицією - організовувати похід ріднокраєм 8-го класу, який буде брати участь у фіналі гри на наступний рік, і в його рамках проводити екскурсію, прибирання території пам'ятного знака, приготування козацької каші.
/Files/images/DSC08326.JPGВчора повернулись з прибирання біля знаку члени дитячої організації "Злагода" ЗОШ № 9/Files/images/DSC08329.JPG

Немає коментарів:

Дописати коментар