середу, 22 жовтня 2014 р.

Урочисте відкриття 25-ї міської патріотично-спортивної гри "Козацькими стежками"

На минулому тижні, в рамках заходів до Всеукраїнського дня козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки козаків, в Центрі-комплексі позашкільної роботи  відбулося урочисте відкриття 25-ї міської патріотично-спортивної гри «Козацьким стежками», в якому взяли участь курінні отамани козацьких куренів шкіл міста, братчики 5 класів, педагоги. Бажаними гостями на святі були Куліш І.М., начальник управління освіти, Мілько А.Г., заступник начальника управління освіти, Таран І.Ф., почесний громадянин міста Марганця, заступник голови міської ради ветеранів, які протягом усіх років, що існує гра, йшли поруч з не одним поколінням учасників, підтримуючи у них козацький дух та бажання вивчити історію рідного краю  та  Малишко Є.Г., беззмінним керівником гри, укладачем міської патріотично-спортивної програми «Козацькими стежками», методистом управління освіти.
Учасників вітає начальник управління Куліш І.М.
На урочисте відкриття також завітали представники козацтва з м. Нікополя:       Півень С.В., полковник козацтва, голова громадського об’єднання «Нікопольський військово-патріотичний клуб «Патріот», Білей З.М.,  отаман КРК «Берегиня», Кисель Н.Ю., хорунжий КРК «Берегиня», Жданов О.С., підполковник. Гості привезли та вручили подяки від Всеукраїнської козацької громади «Координаційна Рада козацького руху» Куліш І.М., начальнику управління освіти  та автору гри Малишко Є.Г., методисту управління освіти, голові Марганецької дитячої організації ДІМ, за особистий внесок у розвиток козацтва Нікопольського краю.
Вітання від гостей з Нікопольського краю 

Усі ці роки    головною метою гри було і є активне та глибоке вивчення історії нашого регіону від часів козацтва до сучасності, формування у дітей та підлітків почуття відданості і любові до своєї Вітчизни, рідного народу, гордості за маленьку батьківщину, за те, що довелось народитись і жити у славетному козацькому краї на території Великого Лугу.
На зібрання делегації козацьких куренів шкіл з’явились урочисто вдягнені, мали свої хоругви, емблеми. Курінні отамани доповіли кошовому отаману гри Нікіті Білашу (ЗОШ № 11) про готовність взяти участь у грі (до якої щороку залучаються учні 5, 6, 7, 8 класів). Право здавати рапорт від усіх курінних отаманів отримав Станіслав Касай, курінний отаман            ЗОШ № 1.



Разом співаємо гімн гри "Ой на горі та й женці жнуть.."
Перегук козацьких пісень, виконання разом гімну гри «Ой на горі та й женці жнуть…» стали прикрасою заходу.
Розпочали змагання в грі братчики 5-х класів участю у святі-грі «Козацькі розваги». Отамани братчиків відгадували козацький кросворд, джури збирали «козацький скарб», братчики представляли емблеми свого козацького куреня та знання приказок, прислів’їв про козацьке життя-буття.
Журі у складі полковника запасу-консультанта гри Тарана І.Ф., гостей полковника козацтва Півня С.В., отамана КРК «Берегиня» Білей З.М.,  голови палати дітей КР МДО ДІМ  плідно попрацювало і визначило переможців.
Найкращі знання з історії козацтва, відгадуючи кросворд,  показали отамани братств 5 класів  Ростислав Турунтаєв (ЗОШ № 3),  Карина Постоєнко (Марганецька гімназія),  Олег Тимошенко (НВК «Ліцей-СЗШ № 10»).
Найкмітливішими у відгадуванні приказок та  прислів’їв про козацьке життя-буття виявились братства 5 класів ЗОШ  № 1, ЗОШ № 11, Марганецької гімназії та НВК «Ліцей-СЗШ № 10»

У загальному заліку кращими виявились козацькі братства 5 класів загальоосвітніх шкіл міста ЗОШ № 3 та НВК «Ліцей-СЗШ № 10» - вони розділили  І місце.
Грамоти отримують отамани козацьких братств 5-х класів

Немає коментарів:

Дописати коментар