пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

«Прес-майдан» збирає друзів

В нашому місті з 1994 року започаткував свою роботу міський «Прес-майдан» (координатор Малишко Є.Г., методист МММК).
Учасники "Прес-майдану"
Традиційно він збирає представників шкільних прес-центрів, які презентують шкільні видання (друковані газети, стіннівки, радіогазети, журнали), розповідають про свою діяльність та виконують творчі завдання.Прес-майдан має на меті здружити учнів різних навчальних закладів, об’єднати навколо цікавої корисної справи однодумців, обмінятись досвідом та отримати новий поштовх до удосконалення своїх видань.
Керуючись "Концепцією впровадження медіаосвіти в Україні", "Прес-майдан" ще й готує дітей і учнівську молодь до безпечної та ефективної взаємодії із сучасною системою медіа, формує у них медіаобізнаність, медіаграмотність відповідно до їхніх вікових та індивідуальних особливостей.
Члени шкільного прес-центру ЗОШ № 2
На прес-майдані діє журі – це самі учасники, яке визначає кращі прес-центри закладів у поточному році. Так, цього разу найбільшу кількість голосів отримав прес-центр ЗОШ № 2 (директор Бурлака О.В., заступник директора з виховної роботи Шубала Н.М.), який представляв дві друковані газети «Маша і Тедді», для молодших школярів та учнівську газету «Місток».
Члени палати МДО ДІМ - підрахункова комісія
На другому місці команда шкільного прес-центру ЗОШ № 9 (директор Фролов О.І., педагог-організатор Ждан Л.А.) з газетою «Шкільні обрії дев’ятої».
Однакову кількість голосів зібрали прес-центри ЗОШ № 11 (директор Волкова О.І.. заступник директора з виховної роботи Чорна В.В.) з газетою «1+1=11» та НВК «Ліцей-СЗШ № 10» (директор Жадько О.А., заступник директора з виховної роботи Міняйло І.І.) з газетою «Десяточка» і посіли ІІІ місце.
Глядацьку прихильність отримали презентації газет ЗОШ № 12 «Соняшник», Марганецької гімназії «SCHOOL ТIMES», ЗОШ № 7 «SMS-ka (сайт маленьких сюрпризів)».
Виконуючи творче завдання (необхідно було придумати строфу про міську дитячу організацію ДІМ), учасники прес-майдану проявили винахідливість та вміння працювати у групі. Ось найвдаліші агітки про МДО ДІМ:
- ЗОШ № 1 «МДО ДІМ – ми велика сім’я,
Проводимо заходи на різні свята.
Ми раді усім, хто працює у нас,
Тож будьмо єдні завжди й повсякчас!»
- ОШ № 12 «МДО ДІМ – в нім притулок знайдеться усім!»;
- ЗОШ № 7 «Приходь в МДО ДІМ,
Ти знайдеш друзів в нім,
Тут сумно не буває,
Про це кожен знає!»
- НВК «Ліцей-СЗШ № 10» «МДО ДІМ молодих і єдиних,
Зробить яскравим Ваше життя.
І допоможе всім енергійним
Довести будь-яку справу до кінця.»
Закінчилась зустріч обміном побажань серед яких найчастіше звучала пропозиція зустрічатись частіше та створити в Інтернет просторі сторінку, яка б об’єднувала усі шкільні видання міста.
Малишко Є.Г., методист МММК, голова МДО ДІМ

Немає коментарів:

Дописати коментар